Bart Smans op 11de plaats lijst Kamer

Op 20 februari 2024
Bart Smans - Bart De Wever

Betaalt u graag belastingen en zit u graag in de schulden? Ik niet. En daarvoor wil ik me inzetten. Voor u. Federaal staan alle knoppen op het vlak van uitgaven en opgebouwde schuld op rood. Als maatschappij kunnen we ons niet in de schulden blijven steken, dat wreekt zich. Niet alleen in de toekomst, maar nu al: broodnodige uitgaven kunnen niet gedaan worden omdat we ons geld gebruiken voor onnodige uitgaven en om rente te betalen.

Als ik genoeg mensen kan overtuigen, krijg ik de kans om me in te zetten voor minder uitgaven en doelbewustere keuzes. Dat doe ik nu ook al: in mijn professionele leven ben ik iemand die in elk bedrijf waar ik werkte zag waar het efficiënter kon, dat durfde benoemen en er iets aan deed. Ook in de gemeenteraad van Beerse hou ik elke uitgave tegen het licht en doe ik voorstellen wanneer het anders en beter kan. Zelfs in mijn vrije tijd doe ik dat, als ik voor de vzw Worstenfeesten de boekhouding in vorm hou en de budgetten opmaak.

Ik ben iemand die zich altijd voor honderd procent inzet. Dat wil ik ook graag in het federale parlement voor u doen. Ik ben trots op mijn mooie elfde plaats. Voor en achter mij, en op andere lijsten staan ook heel wat bekwame mensen. Veel parlementsleden zien echter vooral waaraan geld moet uitgegeven worden.

Ik durf zeggen dat ik, in eender welk departement, kan zeggen waar uitgaven geschrapt kunnen worden en hoe middelen anders en efficiënter ingezet kunnen worden. Daar sta ik voor. Daarvoor kan u op mij stemmen. Aarzel niet om mij aan te spreken en laat maar weten waar het volgens u beter kan. Met uw stem wil ik dat graag aanpakken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is