Beste Inwoner

Op 28 augustus 2022
Zomerdrink Beerse-Vlimmeren

Beste inwoner

In maart verkoos N-VA Beerse-Vlimmeren een nieuw bestuur. Een sterke ploeg die er enorm veel zin in heeft. De opdracht is duidelijk: vanop de oppositiebanken blijven we werken aan veilige gemeente, een bloeiende gemeenschap en een gezond budget. En dat is nodig.

Bij zijn aantreden in 2019 bulkte de huidige meerderheid met CDE en Beerse Plus van de ambitie: het nieuwe bestuur zou van Beerse een duurzaam, participatief en innovatief beleid voeren. Stuk voor stuk nobele doelstellingen. Drie jaar later stellen we vast dat enkel stilstand heerst.

In de ‘moeilijke’ dossiers merken we op geen enkele manier een drive om dingen gerealiseerd te krijgen! Voor het gemeentehuis heeft men geen alternatief. Het huren van Kerkplein 7 (den drukker) kost veel geld, maar is niet de oplossing. Voor de omleidingsweg heeft het bestuur onze visie overgenomen. Jammer van de vertraging. En de weg ligt er nog niet. De eerste maatregel van dit bestuur was het verhogen van de gemeentebelastingen. Gezond budget, weet u wel. Maar mag er ook eens gekeken worden naar de uitgaven? Trajecten en participaties zijn er genoeg, kosten veel geld en concreet wordt er niets gerealiseerd. Aan het uittekenen van een duur speelweefselplan heeft een kind dat wil spelen niets. 

Onze oproep aan het bestuur is om een gezond fi nancieel beleid als allerhoogste prioriteit te zien en dat ook waar te maken. Als er geld wordt besteed, moet dat om een duurzame verbetering voor de burger gaan. En niet naar een plan, een halve oplossing of een duur traject! In de gemeenteraad zal onze N-VA-fractie dat mee blijven bewaken. Onze mensen weten wat fi nancieel beleid inhoudt en beheersen de dossiers. Waar nodig, zullen we het bestuur corrigeren. U kan op ons rekenen!

Intussen staat de zomer voor de deur. Het leven, de mensen, de verenigingen en N-VA Beerse-Vlimmeren bruisen. We kunnen weer genieten. We kijken ernaar uit om jullie hier of daar te treffen voor een babbel, bij een activiteit of op een terrasje. We zien elkaar alvast op onze zomerdrink op 10 juli. Tot dan!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is