CDE-Vlim.be draait 180 graden in dossier ontsluitingsweg Nieuwe Dreef

Op 10 april 2019

Tijdens de vorige bestuursperiode werd het Ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) om het zwaar verkeer in Beerse te ontsluiten vastgelegd en goedgekeurd door de Vlaamse overheid. Vanaf dan kon een plan opgemaakt worden om een nieuwe weg aan te leggen en de dorpskernen van het Centrum en Den hout te ontsluiten van het zwaar verkeer.

De vorige ploeg met N-VA en BeersePlus gaf aan om het verkeer langs de Nieuwe Dreef te sturen, de weg op te waarderen en deze opnieuw aan te leggen. Dat zou immers de snelste oplossing zijn om het zwaar verkeer weg te krijgen uit het centrum van
Beerse en Den Hout.

Vanuit de oppositie kwam van CDE-Vlim.be en onafhankelijk schepen (nu CDE-Vlim.be) Ingrid van Genechten daarop veel tegenwind. Zo haalde Ingrid van Genechten de beslissing voor de Nieuwe
dreef als de reden aan waarom ze brak met N-VA (en naar CDE-Vlim.be ging). Uiteindelijk blijkt nu dat zowel CDE-Vlim.be als Ingrid van Genechten de aanpak uitgezet door N-VA en Beerseplus toch onderschrijven.

Tijdens het College van Burgemeester en schepenen van 1 april werd een motivatie-nota goedgekeurd die het volgende concludeert : 
"Het tracé parallelweg heeft vanuit de meeste relevante invalshoeken nadelen, in het bijzonder voor de aspecten natuur, landbouw en ruimtebeslag. Daarnaast zijn er ook procedurele nadelen: door de bijkomende procedures loopt de oplossingstermijn voor de leefbaarheid van de kernen van Beerse Centrum en Den Hout een aanzienlijke vertraging op"

"Twee maal in 1 maand tijd draait CDE-Vlim.be zo 180 graden ten opzichte van hun verkiezingsprogramma. Eerst besloten ze om voor een Nieuw Dienstencentrum te gaan, waar ze vroeger voor een verbouwing van het gemeentehuis pleiten, nu veranderen ze van mening betreffende de nieuwe dreef. Er blijft niets meer over van hun verkiezingsbeloften" zegt Ben Bols, Fractieleider (N-VA). "We hebben altijd gezegd dat het tracé langs de Nieuwe dreef de snelste en de minst slechte oplossing was. Wansmakelijk hoe CDE-Vlim.be en Ingrid Van Genechten de inwoners van de Nieuwe dreef zo hebben bedot, louter om destijds hun stemmen binnen te halen."

Daarnaast vermeldt het college ook terug specifiek dat CDE-Vlim.be en BeersePlus in het bestuursakkoord vermeldden dat ze verder willen gaan zonder structurele vertraging. Daardoor is de piste van de parallelweg met dit besluit begraven.

Het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) moet nog wel op de gemeenteraad bevestigd worden, dit gebeurt vermoedelijk nog in de loop van 2019

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is