Gemeente Beerse neemt het niet zo nauw met vergunningen

Op 24 november 2022

Een vergunning is belangrijk, als je als burger iets niet aanvraagt, krijg je problemen met de uitvoering. N-VA tikte ondertussen al meerdere keren het gemeentebestuur op de vingers omdat zij zelf niet die regels volgen. Zo verhardde de gemeente en plaatste het een automaat zonder vergunning, nadat N-VA tussenkwam moest dit telkens worden rechtgezet.

Gemeente verwijderd onvergunde verharding Huize Bastijns

In april 2022 legde de gemeente verharding aan aan Huize Bastijns in de Bisschopslaan, in oktober werd deze zelfde verharding opnieuw verwijderd omdat er geen vergunning was.

Het was raadslid Ben Bols die de vergunning voor de bijkomende verharding opvroeg bij de bevoegd schepen Isabelle Druyts. Daar moest men toegeven dat niemand ooit een vergunning had aangevraagd. De verharding werd net naast het gebouw geplaatst om op een veilige manier een hoogtewerker te kunnen plaatsen om de dakgoot te onderhouden

“Ronduit hypocriet dat het gemeentebestuur inwoners allerhande regels oplegt omtrent verharding, maar zelf onvergund verharding aanbrengt aan eigen gebouwen” zegt gemeenteraadslid Ben Bols (N-VA) “Net zij moeten het goede voorbeeld geven”

Vergunning voor pakjesautomaat B-post

In onze gemeente werd in november 2021 een automaat geplaatst van de post, aan het zwembad. De weg ernaartoe was niet toegankelijk, wat, na kritiek van een minder mobiele burger werd aangepast. Omdat iedereen die bijvoorbeeld een broodautomaat moet zetten, een vergunning dient aan te vragen, vroeg raadslid Bart Smans (N-VA) ook de omgevingsvergunning die automaat op.

“Ook hier bleek de gemeente niet de regels toe te passen die ze zelf aan haar inwoners oplegt”, zegt Smans, “Na mijn vraag werd dit rechtgezet, maar een burger had er misschien minder gemakkelijk afgekomen met een boete of vraag tot afbraak.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is