N-VA vraagt opnieuw camerabewaking bij fietsenstalling Vlimmeren

Op 17 februari 2023

Op een extra gemeenteraad van 16 februari legde N-VA opnieuw voor om camerabewaking te voorzien bij de fietsenstalling in Vlimmeren. “Aan het kruispunt van Vlimmeren gebeuren heel wat diefstallen en vandalisme”, zegt raadslid Bart Smans (N-VA), hij vroeg voor een camera en andere maatregelen om de veiligheid te bevorderen.

Vandalisme en diefstallen


Raadslid Bart Smans, die zelf op 50 meter van de bushalte woont, hekelt de onveilige situatie aan de bushalte aan het kruispunt in Vlimmeren. “Er zijn twee problemen”, zegt Smans, “Ik hoor geregeld van mensen dat de fiets van hun schoolgaande tiener wordt gestolen, maar ook gebeurt er geregeld vandalisme.” Smans wandelt er vaak voorbij en merkt op dat er vaak fietsen ’s morgens fietsen staan met gebogen wielen en/of afgebroken bellen/rekken. “Onlangs werd er nog een fiets bovenop de bushalte gegooid”,  zegt het raadslid met zichtbare ergernis, “van andermans spullen blijf je af!”

Geen nieuwe situatie

“De situatie is niet nieuw”, zegt Smans, “Bij de opstelling van het meerjarenplan in 2019 vroeg ik reeds om met het kruispunt van Vlimmeren rekening te houden”. Toen werd er budget ingeschreven om als gemeente te voorzien in fietsenstallingen met camerabewaking. Ondertussen staat er een camera aan de bushalte aan de Sint-Corneliusstraat in Beerse, maar in Vlimmeren is nog steeds niets voorzien. N-VA vroeg gisteren daarom opnieuw wanneer er een camera komt bij de fietsenstalling in Vlimmeren en om te kijken  welke andere maatregelen er kunnen genomen worden om de veiligheid daar te verhogen. Burgemeester Craane beloofde om het terug op de agenda te zetten.

 

Ook te lezen op:

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is