Nieuw bestuur verhoogt belastingen in Beerse

Op 26 november 2019, over deze onderwerpen: Beleid & financiën
Beerse verhoogt belastingen cde-vlim.be beerseplus n-va

6 jaar heeft de N-VA keihard gewerkt voor Beerse-Vlimmeren. Het resultaat mocht er zijn. In de periode 2012-2019 werd een tekort van ruim 300.000 euro per jaar omgebogen naar een jaarlijks overschot van 2 miljoen euro. Daardoor daalde de gemeentelijke schuld met bijna 10 miljoen, bovendien werden de belastingen verlaagd. “In 1 jaar slaagt het nieuwe bestuur van CDE-Vlim.be en Beerseplus erin dit compleet om te keren, en de belastingbetaler is de dupe.” zegt Bart Smans, die voor N-VA de financiën opvolgt. “De personenbelasting gaat namelijk 15% omhoog, of een gemiddelde van meer dan 100 euro per jaar.”

De N-VA erfde in 2012 een gemeentelijke schuld van ruim 24 miljoen euro. Na 6 jaar te focussen op besparingen en drukken van kosten kon de schuld verminderd worden met bijna 10 miljoen euro. Een jaarlijks tekort werd omgebogen tot een overschot van ruim 2 miljoen euro per jaar. Daarbovenop werden de belastingen verlaagd van 6,5% naar 6%.

Het nieuwe bestuur van CDE-Vlim.be en Beerseplus is nog geen jaar aan zet en de ene belastingsverhoging na de andere passeert de revue:

  • De bijdrage voor sportdagen voor ouders stijgt met 16%.
  • De vaste kosten voor DIFTAR stijgen met 50%.
  • De tarieven van de berenbende stijgen met 40%.
  • De tarieven voor voor- en naschoolse kinderopvang stijgen tot 33%.
  • De kosten voor serviceflats verhoogden, met verhogingen tot 3,97 euro per dag.

Alsof al die verhogingen nog niet genoeg zijn, wordt nu als klap op de vuurpijl de personenbelasting verhoogd van 6.0% naar 6.9%. Dat komt neer op een gemiddelde van meer dan 100 euro per gezin per jaar.

“De N-VA maakte duidelijk het verschil en slaagde erin, samen met BeersePlus, om de schuld af te bouwen en de belastingen te doen dalen”, zegt Smans. “Datzelfde BeersePlus heeft met CDE-Vlim.be slechts 1 jaar nodig om alles terug te draaien.” De schuldenberg stijgt, de extra bijdragen stijgen en nu worden de persoonsbelastingen ook nog verhoogd. Dit alles gebeurt in het eerste jaar van het nieuwe bestuur. We vrezen het ergste voor de portemonnee van de Beersenaar de komende 6 jaar.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is