Stemming begroting Beerse uitgesteld

Op 17 december 2020, over deze onderwerpen: Beleid & financiën
Begroting Beerse

Het meerjarenplan met de begroting van Beerse kon vandaag niet worden goedgekeurd op de gemeenteraad en moest worden uitgesteld. Naar aanleiding van vragen van raadslid Bart Smans (N-VA) bleek dat één miljoen euro te weinig aan uitgaven was ingeschreven. “Ik vind het vooral frappant dat niemand uit de meerderheid van Beerse+ en CDE-Vlim.be, die dit meerjarenplan op de agenda zetten, die vragen stelde.” geeft Smans aan.

 

 

Één miljoen te weinig uitgaven ingeschreven

Naar aanleiding van de raad van 17 december stelde Bart Smans, de begrotingsspecialist van oppositiepartij N-VA gewoontegetrouw heel wat vragen. Toen meer in detail werd gegaan, bleek er een fout in de begroting te zitten. “Voor de politie werden er één miljoen aan uitgaven te weinig ingeschreven,” aldus Bart Smans, “zoiets heeft impact op de schuld van de gemeente en de leningscapaciteit.” Een aangepaste versie van het meerjarenplan wordt nu opgemaakt. Een nieuwe gemeenteraad wordt ingepland voor het einde van het jaar.

Fout ligt niet bij personeel, maar bij meerderheidspartijen

Naar aanleiding van de vragen die Smans ter voorbereiding van de gemeenteraad stelde, kwam de fout naar boven. “Fouten zijn menselijk,” zegt Smans, “ik vind het van veel respect getuigen dat de financieel directeur van de gemeente in alle openheid mijn vragen beantwoordde. De financiële dienst werkte in alle transparantie. Wat mij veel meer stoort is dat niemand van de meerderheid zich vragen stelde bij die cijfers. We mogen toch verwachten dat, wanneer je als meerderheid een begroting voorlegt om goed te keuren, deze volledig klopt. Zonder de vragen van N-VA was er vandaag een meerjarenplan goedgekeurd dat niet klopte, met alle gevolgen vandien.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is