Intrekking vergunning NDC door minister

Op 9 maart 2019, over deze onderwerpen: Nieuw Dienstverleningscentrum - NDC Beerse

Vandaag nam onze partij kennis van intrekking van de bouwvergunning voor het Nieuw Dienstverleningscentrum in Beerse door bevoegd minister van omgeving Koen van den Heuvel (CD&V). De minister gaat dus in tegen de visie die het nieuwe gemeentebestuur (CDE-Vlim.be en BeersePLUS) op de hoorzitting van de adviescommissie gaf. Hun quote bij de verdediging op de commissie was immers zwart-op-wit de volgende: “Er wordt voor de duidelijkheid gesteld dat het nieuwe gemeentebestuur van Beerse effectief wil doorgaan met het realiseren van het project.” De minister gaat nu tegen het nieuwe gemeentebestuur in, of zij hierin zullen volgen valt te bekijken.

Zwaar risico voor belastingbetaler

Het gemeentebestuur moet nu zijn verantwoordelijkheid nemen ten opzichte van de belastingbetaler. Onze gemeente hangt het risico op een miljoenenfactuur boven het hoofd als ze de beroepsprocedure niet volledig volgt. Indien onze gemeente niet in beroep gaat tegen deze beslissing bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen hebben zij niet alles gedaan om hun contract na te gaan het project te willen afwerken. Doen ze dit niet, kan de contractant Van Roey mogelijks al hun gemaakte kosten terugeisen van onze gemeente en dus van de belastingbetaler. Tegenover dit bedrag staat niets tegenover. Onze gemeente maakte ook al enorme kosten aan studies onwerpen. 

Bovendien is er de noodzaak om - net zoals in het Nieuw Dienstverleningscentrum (NDC) - een oplossing te voorzien voor:

  • Het gemeentehuis
  • Het OCMW (en integratie met Gemeente)
  • De politiepost
  • Een nieuwe kinderopvang
  • Museum Tempelhof
  • Museum Jan Vaerten
  • De bibliotheek
  • .... etc

Deze dringende oplossingen moeten binnen de oorspronkelijke voorziene uitgave van het NDC (13.6 miljoen euro) blijven. Indien dit niet gebeurt, zullen onze gemeentelijke schulden kunnen stijgen en/of de belastingen voor al onze burgers moeten verhoogd worden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is