Bart Smans krijgt plaats op Vlaamse lijst N-VA

Op 9 februari 2019

Onlangs legde Bart in de gemeenteraad de eed af in de hand van zijn vader en voormalig burgemeester Marc Smans. Nu blijkt dat Bart Smans uit Beerse ook een mooie plaats krijgt op de N-VA-lijst voor de Vlaamse verkiezingen.

Een 17e plaats en daarmee ‘lijstduwer van de eerste kolom’, een interessante plek voor een nieuw gezicht. Zo is Bart de vierde van het kiesarrondissement Turnhout op die Vlaamse Lijst, en dit na 3 Kempense parlementsleden. ‘De hoogste nieuwkomer’ dus, maar hoe nieuw is dit gezicht eigenlijk?

In Beerse was Bart al 6 jaar OCMW-raadslid en is hij onlangs gemeenteraadslid geworden. Daarnaast werkt hij echter ook sinds 5 jaar voor Vlaams Parlementslid Tine van der Vloet, die nota bene vorige keer vanaf diezelfde plaats 17 verkozen werd. In oktober wist hij voor Beerse ook al een plekje op de provincieraadslijst te versieren.

Vertrouwen is het belangrijkst

“Ik ben heel tevreden met deze plaats”, aldus Smans, “en daarbij voelt vooral het vertrouwen dat ik kreeg heel aangenaam”. Enerzijds is er mijn lokale afdeling, die mij unaniem steunde als kandidaat voor Beerse, niet elke gemeente kan immers iemand afvaardigen. Anderzijds ben ik blij dat men hogerop, bij de samenstelling van de lijst, zo’n mooie plaats voor mij in petto had.”

Of het realistisch is om verkozen te worden? “Het zal sowieso niet makkelijk zijn, er staan heel wat sterke kandidaten op de lijst, maar in de gemeenteraadsverkiezingen heb ik toch al kunnen bewijzen te kunnen springen.”, knipoogt Smans. Leuk weetje nog, de eerste kolom van de kieslijst wordt getrokken door Bart De Wever, en heeft met Bart Smans dus ook een Bart als lijstduwer.

 

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is