N-VA vermijdt nipt dat sommige verenigingen terugvallen op één derde van hun subsidie

Op 25 november 2021, over deze onderwerpen: Beleid & financiën, Cultuur
cultuurverenigingen Beerse

Op de gemeenteraad van 25 november stond de verdeling van de subsidies voor de socio-culturele verenigingen op de agenda. Daarbij werden de subsidies verdeeld voor 2021. Omdat werd uitgegaan van een gemiddelde van de voorgaande jaren, dreigden enkele verenigingen terug te vallen tot één derde van hun subsidie. Dit omdat zij pas sinds 2019 een subsidie kregen. Raadslid Bart Smans (N-VA) merkte dit op en kon zorgen dat de subsidies herbekeken worden en in december opnieuw worden geagendeerd.

Vier verenigingen zouden sterk benadeeld worden met de subsidieverdeling die voorlag. Dit zijn De Goudvink, KWB Beerse, Landelijke Gilde Vlimmeren en de vrouwenvereniging VIVA-SVV Beerse. “Door dit reglement goed te keuren, zouden zij zijn terugvallen op één derde van hun subsidie”, aldus Smans, “Zeker in deze Coronatijden kan dit het verschil maken voor het overleven van hen.”

Smans is blij dat het punt werd verdaagd naar december en dat er nu wordt nagedacht hoe deze verenigingen een gepaste subsidie krijgen. “Alle bedragen van drie jaar bijeen tellen en door drie delen getuigt van weinig visie.” Geeft Smans nog aan. “Met een herberekening kunnen we zorgen dat elke vereniging na Corona hopelijk terug verder met hun werking.”

Lees hierover ook meer op de website van Gazet van Antwerpen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is