Nieuw Dienstverleningscentrum Beerse

Op 24 mei 2023

Als N-VA hebben wij altijd voor een Nieuw Dienstencentrum geijverd. Met een nieuw gebouw kan er op onderhouds- en energiekosten worden bespaard, en het personeel heeft behoefte aan een goede werkplek. Op de gemeenteraad van 24 mei hebben wij daarom, tesamen met alle andere politieke partijen, onze handtekening gezet voor het engagement om 100 % voor een oplossing te gaan op Bisschopslaan 56. Wel hadden wij enkele bedenkingen tijdens het proces, en die willen wij in alle openheid ook meegeven.

Er werden verschillende scenario’s bestudeerd, het optimale scenario heeft volgens de haalbaarheidsstudie een prijs van 15 miljoen euro met enkele terugverdieneffecten. Als daaraan gehouden kan worden lijkt dat ons financieel haalbaar voor de gemeente Beerse. Wij willen wel graag mee bewaken dat het bestek deze grootorde aanhoudt.


Daarnaast is het belangrijk dat de gemeente nadenkt over hoe we dit, in combinatie met de verdere verduurzaming van ons patrimonium, gaan betalen. We zijn blij dat de andere politieke partijen daarom zijn ingegaan op ons voorstel om naast dit traject te gaan kijken waar we kunnen besparen en welke mogelijkheden we vinden om dit project haalbaar en betaalbaar te houden.

Ten slotte is voor ons een oplossing voor de schimmelproblematiek essentieel en dient het bestek rekening te houden met de mogelijke meerkost van de natte ondergrond. Deze zaken dienen mee te worden genomen in dat bestek, en we wensen dus duidelijkheid rond oplossingen en mogelijke meerkost. We wensen niet achteraf voor onaangename verrassingen te komen staan. 

We zijn met N-VA tevreden dat we onze stempel hebben kunnen drukken en een akkoord hebben kunnen bereiken met alle politieke partijen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is