Oppositie krijgt geen stem in overleg over kinderopvang

Op 26 september 2019

In Beerse komt er een nieuw overleg over de organisatie van kinderopvang. Gemeenteraadslid Inge Blondeel (N-VA), die kinderopvang opvolgt, was kandidaat om mee te denken over het toekomstig beleid. De huidige meerderheid besliste echter om enkel mensen van meerderheidspartijen te sturen. Het is niet het eerste geval waar de huidige meerderheid een nieuwe constructie opzet om de oppositie volledig buitenspel te zetten.​

 

De N-VA fractie stelde voor om Inge Blondeel toe te voegen aan het Lokaal overleg kinderopvang. De nipte meerderheid CDE-Vlim.be en BeersePlus, die samen 47,7% van de kiezers vertegenwoordigen, stemden tegen. “Vlaanderen laat toe dat de oppositie in dit overleg zit, maar in de gemeente Beerse kiezen ze om dit niet te doen, een gemiste kans” aldus fractieleider Ben Bols van N-VA.

Inge Blondeel reageert erg aangeslagen, “Ik heb mij kandidaat gesteld voor de verkiezingen in 2018 om dit thema te kunnen opvolgen. Ondanks dat ik in de oppositie zit, heb ik de voorbije maanden op bijna elke gemeenteraad voorstellen rond kinderopvang gedaan. Nu wordt alles in een apart orgaan buiten de gemeenteraad gestoken, en word ik geweerd, gewoon omdat ik in de oppositie zit. Toch zonde dat het bestuur niet verder kijkt dan partijkleuren.”

"We willen met N-VA over de partijgrenzen en vanuit de oppositie mee zoeken naar oplossingen." zegt Fractieleider Ben Bols "Het is jammer dat de meerderheid daar niet voor open staat. Dit is ook geen alleenstaand feit. Ook al bij de milieuraad/gecoro, het Autonoom gemeentebedrijf en de werkgroep rond de gezonde werkplek zagen we hetzelfde. De meerderheid zet nieuwe constructies op, met als enige doel om de oppositie niet te betrekken." zucht Ben Bols. “Dit is opnieuw een toonbeeld dat deze nieuwe meerderheid het woord participatie niet kent of wil kennen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is