Verkeersveilige schoolomgevingen

Op 27 december 2021, over deze onderwerpen: Mobiliteit en verkeersveiligheid

Ook vanuit de oppositie blijft N-VA Beerse-Vlimmeren voorstellen doen om te werken aan een betere en veiligere gemeente. Dat gebeurt met wisselend succes

Positief is dat we de meerderheid erop attent maakten dat onze gemeente een beroep kon doen op Vlaamse subsidies in verband met veilige schoolomgevingen. Dankzij die extra middelen kwamen er onder andere de herkenbare, geelroze palen met inktvissen. Zo kunnen kinderen alweer een beetje veiliger naar school.

Jammer genoeg zijn er ook teleurstellingen. Meer dan een jaar geleden vroegen we het gemeentebestuur om het ‘Charter Werftransport’ te ondertekenen. Dat charter zorgt ervoor dat er tijdens de begin- en einduren van de scholen geen werftransport toegelaten is in de schoolomgevingen. Toch kon de meerderheid zich daar niet in vinden. 

“Het doel was om samen met de aannemers aan een veiligere en beter bereikbare schoolomgeving te werken. Dat zorgt niet alleen voor minder hinder, maar maakt vooral dat onze kinderen veiliger op school geraken”, aldus raadslid Inge Blondeel, zelf mama van twee schoolgaande kinderen. Turnhout bijvoorbeeld zet daar nu al op in en wacht niet op de algemene visie van de Stadsregio. Beerse blijft voorlopig achter. Jammer!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is