Vertragingsmaneuvers zorgen dat sportclubs voorlopig zonevreemd blijven

Op 18 juli 2018

De N-VA fractie betreurt hoe oppositiepartij CDE-Vlim.Be het dossier omtrent het de zonevreemde recreatie over de verkiezingen wil tillen. Hierbij komt de zekerheid voor Vlimmeren Sport, gemeentelijke visvijver, Henkelsportclub Witven en de Ruiterclubs Sint-Lambertus en Sint-Quirinus om hun terreinen te gebruiken in gevaar. Zolang de terreinen zonevreemd liggen kunnen de clubs hun terreinen immers ook niet uitbouwen voor hun verschillende sporten. Het beste voorbeeld hiervan is het kunstgrasveld voor Vlimmeren Sport dat de gemeente wil voorzien.

N-VA is politieke spelletjes CDE-Vlim.Be zonevreemde recreatie beu.

“Het meest frappante is dat CDE-Vlim.be onze fractie vertraging verweet op dit belangrijke dossier voor onze sportclubs, terwijl nu blijkt dat zij zelf bezwaar hebben ingediend tegen dit dossier...”, aldus fractievoorzitter Ben Bols (N-VA). We hebben jaren gewerkt om eindelijk zekerheid voor onze sportclubs te bekomen, iets waar onze sportclubs al tientallen jaren naar snakken. Zonder zulke bezwaarschriften had dit ook al eerder opgelost geweest, echter, als nu alle procedures volledig lopen zal het al snel december zijn, aldus Bols

Zopas werd ook 1 voetbalveld van Vlimmeren Sport afgekeurd voor reservenvoetbal door de voetbalbond. Dankzij tussenkomst van de gemeente kreeg de club echter een jaar uitstel.. Daarom is het kunstgrasveld, waar het ruimtelijk uitvoeringsplan voor klaar moet zijn ook broodnodig voor de club. “We hopen dat we snel zekerheid kunnen bieden aan onze sportclubs en betreuren de huidige gang van zaken. Onze clubs verdienen beter dan dat ze de speelbal zijn van dit soort politieke spelletjes.”, zegt Schepen van Sport Hans Cornelis (N-VA) 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is