Vraag om extra bladkorven weggelachen

Op 10 november 2022

Ook met bladkorven moet burger in Beerse aan service inboeten

Er zijn heel wat straten/wijken bijgekomen waar straatbomen staan, maar waar geen voorzieningen
zijn om deze bladeren te verzamelen in de alom gekende bladkorven. Daar wilde de N-VA dat er extra bladkorven konden worden voorzien

Op de gemeenteraad van 29 september was er dan ook de eenvoudige vraag om enkele extra bladopvang-korven te voorzien ten opzichte van de voorbije jaren.

Het antwoord van de meerderheid was echter bedroevend: “Neen, er zullen geen extra korven komen, maar om tegemoet te komen, zal er een container geplaatst worden in de Dennenlaan, bij de Loods zodat burgers met eigen vervoer de bladeren van de straatbomen kunnen deponeren” Deze aangereikte oplossing zorgde op de Gemeenteraad voor heel wat bezorgde en verontwaardigde
blikken...

De N-VA bemerkt een constante, namelijk minder service naar de burgers! Dit verhaal is net hetzelfde als met het snoeihout, waarvoor onze burgers sinds kort “op eigen houtje” naar het containerpark moeten rijden. Daar werd de ophaalronde die 2 keer per jaar plaatsvond werd eerder al afgeschaft!

Opnieuw constateren we met N-VA dat de huidige meerderheid niet ingaat op voorstellen die “van de andere kant van de tafel” (oppositie) komen. Zij, die beweren aan samenwerking te doen, doen net het tegenovergestelde. Zowel qua ophalen snoeihout als qua voorzien van bladkorven kan je op een goedkope en milieubewuste manier oplossingen bieden. (Eén wagen rijdt rond in plaats van allemaal aparte wagens naar een locatie). Jammer genoeg worden aangereikte oplossingen niet meegenomen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is