Infomomenten oudercomités nu ook online te volgen

Op 4 april 2018, over deze onderwerpen: Jong Beerse-Vlimmeren krijgt extra aandacht

Al enkele jaren organiseren de verschillende oudercomités van de scholen in Beerse en Vlimmeren in samenwerking met de gemeentelijke kinderopvang (IBO), de bibliotheek en de gezondheidsraad informatieavonden voor jonge ouders. Deze samenwerking is uniek in Vlaanderen! Tijdens deze avonden krijgen ouders informatie om hen te helpen bij de opvoeding van hun kinderen. 

We merkten dat ouders moeite hadden om naar onze avonden te komen. Soms was de drempel om de verplaatsing te maken te hoog. Die drempel willen we alvast wegnemen door het nu ook mogelijk te maken om de sessies thuis te volgen.

Ouders kunnen vlak voor de informatiemomenten inloggen via Skype om zo de sessie live te volgen. De ICT-coördinator van de gemeente ondersteunt de oudercomités om dit mogelijk te maken. Het volgen van de sessie thuis en het vragen stellen via Skype werkt dan drempelverlagend. “We zijn dan ook heel blij dat dit innovatief concept werkt, en dat we zo nog meer mensen kunnen bereiken”, zegt Inge Blondeel, die lid is van Oudercomité De Singel , de gezondheidsraad en het bestuur van N-VA Beerse-Vlimmeren.

“Iedereen was enorm enthousiast na de sessie. Ook voor ons was het een succes! Zo’n 90 mensen volgden in de zaal en nog eens 50 deden hetzelfde online”, zegt Inge.

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is