We moeten blijven luisteren naar alle jongeren

Op 25 januari 2018, over deze onderwerpen: Jong Beerse-Vlimmeren krijgt extra aandacht
Fractieleider Ben Bols (N-VA Beerse) geeft zijn visie over jeugdbeleid

Mijn droom voor Beerse - Vlimmeren is vrij simpel. Naar ieder zijn mening moet geluisterd worden, ook die van de jongeren. Zij mogen geen kiesvee zijn om ‘even’ de verkiezingen te winnen, maar moeten dagelijks wegen op het beleid van onze gemeente. In mijn partij merkte ik dat ik als jongere naar waarde wordt geschat, mijn mening is belangrijk. Die visie wil ik ook blijven uitrollen in heel de gemeente.

Al word ik wel vaker met de harde waarheid geconfronteerd dat dat niet een mening is die door iedereen gedragen wordt. Wanneer je een uiteenzetting in de gemeenteraad doet met cijfers en feiten en de enige commentaar die je krijgt van de grootste oppositiepartij ‘hoe kunt gij da weten, snotjong’ dan weet je dat er nog werk aan de winkel is.


We moeten, net als de seniorenraad, blijven de jeugdraad betrekken in wat we doen. Het is belangrijk dat we meer jongeren warm krijgen voor de politiek. De stem van jongeren moet klinken tot in het gemeentehuis zodat alle leeftijdscategorieën van de bevolking vertegenwoordigd zijn. Wij jongeren moeten openstaan voor de ervaring van anderen, net zoals wij mogen verwachten dat zij openstaan voor innovatieve ideeën. Dus ik ben blij dat mijn partij me die kans geeft om mijn mening te vertolken en wil die kans elke jongere gunnen. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is